Categoria: Curiositats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
S'imaginen uns despertadors que quan sonessin saltessin de la tauleta de nit i no paressin de sonar fins que no els atrapéssim? Doncs existeixen; es diuen Clocky i Tocky, i el fa una empresa nord-americana: Nanda Home, en diferents models i colors, i aquest és un dels divertits anuncis que els han dedicat, en aquest cas rodat a la ciutat de París. Hi ha un canal de youtube on pengen tots els vídeos sobre aquests despertadors tan animats.Els hi ensenyem perquè es divertit i també per solidaritzar-nos amb tots aquells que pateixen el canvi d'horari (del que ja em parlat moltes vegades a l'Espai Internet), que s'ha fet aquesta nit. Si els amoïna haver dormit una hora menys i que ja no recuperaran fins l'octubre, consolin-se pensant que encara seria més dur haver d'empaitar el despertador perquè parés de sonar!


ALTRES ENLLAÇOS

L'horari d'estiu, a la Viquipèdia
Husos horaris del Món, a la Viquipèdia
Espai Internet 27/03/2011: Tot sobre el canvi d'hora
Espai Internet 29/03/2009: L'hora catalana (i l'anglesa)
Espai Internet 26/10/2008: Canvi d'hora, sí o no?

Categoria: Curiositats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Sabien que el puré de patates instantani va néixer al Canadà? O que la primera pel·lícula dirigida per una dona és del 1911? O que els víkings, en realitat, no duien banyes als cascos? Aquestes i moltes altres curiositats protagonitzen, des de fa vuit anys, el blog Yaestaellistoquetodolosabe, escrit pel barceloní Alfred López, des de Parets del Vallès.Ja s'ha convertit en tot un referent a la xarxa a l'hora de buscar l'origen o l'explicació de moltes coses curioses o poc conegudes i, fins i tot, molts dels seus articles s'han recollit en un llibre que es va editar el 2012 i ja va per la tercera edició.

El blog forma part de la xarxa del diari digital 20minutos. Si no tenen tema de conversa per a la pròxima reunió familiar, ja ho saben: hi poden entrar, llegeixin, i en trobaran molts per amenitzar la sobretaula!.


ALTRES ENLLAÇOS

Espai Internet 30/11/2008: Curiositats per donar i per vendre
Espai Internet 19/08/2007: Curiositats de tota mena
Categoria: Curiositats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
I avui per acabar, els ensenyem el vídeo fenomen viral de la setmana: es diu "First kiss". Es va penjar a YouTube dilluns i divendres ja l'havien vist prop de 50 milions de persones. És un anunci d'una petita marca de roba de Los Angeles -Wren- que, en poc més de tres minuts, ens mostra la reacció d'un grup de desconeguts als quals s'havia demanat que es fessin un petó a la boca.Va ser ideat per la directora i fundadora de Wren, Melissa Coker, i dirigit per Tatia Pilieva. S'inspira en les obres del famós fotògraf Richard Avedon i juga amb la suposada naturalitat dels protagonistes.

De fet, encara que no es coneguessin entre ells, els protagonistes són amics o amics d'amics de la directora de la marca, i entre ells hi ha algunes celebritats del món de la moda i de la música, com ara la cantant i actriu francesa Soko o la filla de Mariel Hemingway --i besnéta d'Ernest Hemingway-- Langley Fox, il•lustradora i "fashionista".

Totes les dones que apareixen al vídeo porten roba de la marca Wren, tot i que la realització no hi fa èmfasi especial, ni ens mostren cap detall. De manera bastant sorprenent, el vídeo ha estat tot un èxit i s'ha convertit en una campanya de màrqueting global multitudinària. El vídeo també es va penjar a Vimeo, tot i que en aquest portal de vídeos només va arribar a 1,6 milions de visites en cinc dies.

Els responsables del vídeo asseguren que, tot i que, els participants estaven predisposats, cap d'ells sabia res de la parella que li havia tocat; ni tan sols el nom, perquè la reacció fos més genuïna i natural. Després de rodar el petó, diuen que algunes de parelles van continuar en contacte...

09/03/2014: Una família de cine

Categoria: Curiositats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
I avui acabem amb una curiositat: la família neozelandesa formada per Leon Mackie i Lilly Lang i el seu petit fill, Orson, que acaba de fer un any, són uns veritables cinèfils que es dediquen a reproduir escenes de les seves pel•lícules favorites i penjar-les al seu blog. Amb gran imaginació i molta traça amb l'atrezzo i el vestuari (totalment casolans), han fet ja postals de títols com "Tauró", "Alien", "Sol a casa", "Pirates del Carib", "Els Ocells" o "Titànic".La família, que ara viu a Sydney, a Austràlia, va començar amb les seves recreacions quan va voler aprofitar les caixes de cartró que els van sobrar d'una mudança. El seu web, de fet, es diu La taquilla de cartró o cardboardboxoffice en anglès. Van començar a fer-lo al setembre del 2013, quan l'Orson era un nadó de sis mesos, i la seva intenció és fer-ne un de setmanal.

Al seu facebook demanen l'opinió dels amics sobre quins títols han de fer, i els més votats els fan. Al febrer, per exemple, van demanar suggeriments sobre cine de terror, i van guanyar "La resplendor", "Els ocells" i "La cosa". A més, hi pengen fotografies de com han fet cada reproducció, a manera de "making-of". La parella treballa al negoci editorial i fan les seves originals recreacions els caps de setmana. La primera va ser de la pel•lícula "Life Aquatic". Fins ara, han recreat 22 pel•lícules.

Els Mackie confessen que van començar a fer aquestes recreacions arran del naixement de l'Orson, ja que la seva vida social va canviar radicalment.

Categoria: Curiositats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Avui, quatre vídeos amb maneres ben curioses de desplaçar-se... i de desafiar la llei de la gravetat!. Comencem travessant a peu una piscina. Sembla impossible, oi? Doncs a Kuala Lumpur, a Malàisia, ho han fet. El secret: omplir la piscina d'una substància anomenada "oobleck", resultant de barrejar midó de blat de moro amb aigua.

Així s'obté un fluid del tipus anomenat no newtonià, en el qual les molècules estan en forma sòlida fins que es trenquen i es tornen líquides (en aquest vídeo expliquen com fer-lo). Per tant, si s'hi passa per sobre molt de presa, no es fa prou pressió per trencar-les i segueixen en estat sòlid.En aquest experiment no només van córrer; van fer altres desafiaments, com ara un partit de futbol o una discoteca..., tot i que alguns no van ser prou ràpids i es van enfonsar!
Experiments semblants s'han fet en altres ocasions, i en aquest cas es tractava de l'anunci d'un banc de Malàisia.

La piscina la van omplir amb 8.000 litres d' "oobleck". La música del vídeo és de Thrill Me Now i Ion Ray.
Categoria: Curiositats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Ara, un desafiament en bici. Dos anys de feina va necessitar el ciclista escocès de trial Danny MacAskill per preparar aquest espectacular vídeo, de més de set minuts, durant el qual s'introdueix en la imaginació d'un nen i es mou entre les seves joguines com si fos una més, fent piruetes impossibles i esquivant obstacles com ara blocs de colors, cartes, daus, soldadets o un tanc.

Es tracta d'un vídeo promocional, patrocinat per Red Bull, que s'inclou dins d'un projecte molt més ambiciós. Té una pàgina web y un canal de youtube, amb molts més vídeos. Aquí podem veure un vídeo amb "l'entre bastidors" d' "Imaginate".ALTRES ENLLAÇOS

Espai Internet 10/03/2013: Mountain bikes al límit!
Espai Internet 22/07/2012: L'impossible, i més, sobre una bici
Categoria: Curiositats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
Un desafiament, ara, sobre l'aigua. Oi que sembla que aquest vaixell s'està enfonsant? Doncs no! Està desembarcant una càrrega de troncs gràcies a un enginyós sistema de basculació que li permet inclinar-se 30 graus sobre la seva borda, fins que la força de la gravetat actua i fa que la càrrega llisqui tota sola sobre l'aigua, de manera suau i sense perill.

En pocs segons, descàrrega acabada. Va ser a les costes d'un riu de la regió canadenca de la Colúmbia Britànica.ALTRES ENLLAÇOS

Seaspan King and Harvester
Barge Dumps Massive Load
Seaspan Survivor w/ Seaspan Commodore

Categoria: Curiositats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
I acabem, és clar, a l'aire. La companyia Air Tahiti Nui, de la Polinèsia Francesa, ha celebrat els quinze anys d'existència col•locant petites càmeres en llocs estratègics dels seus avions i enregistrant imatges espectaculars.

Al vídeo, hi podem veure, a més, escenes inèdites del dia a dia de les operacions de vol i de manteniment dels seus cinc avions Airbus A340-300, un quadrimotor amb capacitat per a 294 passatgers.Air Tahiti Nui és una de les sis companyies que formen part de l'aerolínia pública Air Tahiti i uneix l'illa amb sis destinacions, entre altres Los Angeles, Tòquio i París.

23/02/2014: Juguem a ser espies!

Categoria: Curiositats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
I avui, per acabar, els proposem convertir-se en superespies. ¿Recorden la màquina Enigma, amb què els alemanys enviaven els seus missatges codificats durant la Segona Guerra Mundial i que va ser capturada pels aliats?

Doncs bé, els presentem l'Enigma digital, una màquina d'escriure en codi, per enviar missatges secrets per correu electrònic. És molt fàcil de fer servir; només cal escriure el text (això sí, sense espais) i automàticament es va codificant, segons uns paràmetres que podem modificar.

Després s'envia -el text i el codi- al destinatari triat, que, amb els mateixos paràmetres fixats, només ha d'introduir el text en clau per obtenir automàticament el missatge original. Una proposta per entretenir-se una bona estona i que -paradoxalment- és d'uns autors alemanys.

16/02/2014: L'univers d'Internet

Categoria: Curiositats
Escrit per: Jordi Aguilera i Antonio Novella
delicious  digg  technorati  yahoo meneame latafanera
I avui per acabar els proposem un viatge a l'univers... d'internet.

Aquesta web ens mostra la xarxa com si fos una mena de mapa estel·lar, on cada puntet és una web, i la seva mida és proporcional a les seves visites. Els més grossos són, evidentment, Google, Facebook i YouTube. Si ens acostem, l'escala varia, i arribem fins als punts més petits.

De cada web ens diu el nom i la finalitat, i la seva posició, segons els visitants, a nivell mundial i estatal. A més ens permet accedir a més dades subministrades pel portal Alexa i també ens dóna l'enllaç a la pròpia web.

Les webs no se situen aleatòriament, sinó en petites galàxies segons la seva relació entre elles. Per exemple les webs de Televisió de Catalunya giren al voltant de TV3.cat.

El mapa té un buscador per localitzar ràpidament la posició de la web que ens interessi. Sens dubte un lloc per entrar, navegar i perdre-s'hi durant hores.

Anterior