20/08/2014 // S'ha acabat l'estiu?

Amb el temps rúfol de dimecres ens hem allunyat, encara més, de la calor clàssica d'aquesta època de l'any. Però tindrem més calorades? S'ha acabat l'estiu? Jofre Janué i Néstor Gómez ens donen la resposta.
Francesc Mauri i Alberto Alcántara expliquen el fenomen de la superlluna, que es donarà per segon cop en aquest estiu el diumenge 10 d'agost.

31/07/2014 // Un juliol atípic

L'Enric Agud i l'Alberto Alcántara analitzen el comportament poc canònic del mes de juliol, amb ajuda dels mapes climàtics del Servei Meteorològic de Catalunya i les dades dels observadors que col·laboren amb TV3.
Francesc Mauri i Alberto Alcántara parlen de la característica orografia de Taiwan, i de com la distribució de les muntanyes de l'illa asiàtica ha condicionat les pluges torrencials provocades pel tifó "Matmo".

15/07/2014 // Arriba la canícula

Francesc Mauri i Alberto Alcántara fan un cop d'ull a la primera entrada important d'aire càlid d'aquest estiu, la que portarà l'ambient canicular a Catalunya durant pocs dies.
Gemma Puig i Néstor Gómez ens parlen del tifó "Neoguri" situat l'extrem sud de Japó i ens expliquen curiositats com l'origen dels noms.
Les tempestes de la segona meitat de juny van anar, en molt casos, acompanyades de calamarsa. Francesc Mauri i Néstor Gómez ens mostren el calendari de dies de calamarsa de juny i ens expliquen la seva formació.
L'Eloi Cordomí i l'Alberto Alcántara expliquen la feina dels estudiants en pràctiques de la secció de meteorologia de TVC, coincidint amb l´últim dia de l'Iñaki, l'estudiant del matí.
Arriba una de les nits més màgiques de l'any. Foc, coques i cava donen la benvinguda a l'estiu i a la calor. Però, quin temps farà realment? Gemma Puig i Nèstor Gómez ens esvaeixen els dubtes.
Aprofitant l'arribada de l'estiu astronòmic, l'Enric Agud i l'Alberto Alcántara fan un cop d'ull als mapes estacionals, per veure quines perspectives meteorològiques hi han.

Publicitat

publicitat

publicitat