Francesc Mauri i Alberto Alcántara parlen de la característica orografia de Taiwan, i de com la distribució de les muntanyes de l'illa asiàtica ha condicionat les pluges torrencials provocades pel tifó "Matmo".

15/07/2014 // Arriba la canícula

Francesc Mauri i Alberto Alcántara fan un cop d'ull a la primera entrada important d'aire càlid d'aquest estiu, la que portarà l'ambient canicular a Catalunya durant pocs dies.
Gemma Puig i Néstor Gómez ens parlen del tifó "Neoguri" situat l'extrem sud de Japó i ens expliquen curiositats com l'origen dels noms.
Les tempestes de la segona meitat de juny van anar, en molt casos, acompanyades de calamarsa. Francesc Mauri i Néstor Gómez ens mostren el calendari de dies de calamarsa de juny i ens expliquen la seva formació.
L'Eloi Cordomí i l'Alberto Alcántara expliquen la feina dels estudiants en pràctiques de la secció de meteorologia de TVC, coincidint amb l´últim dia de l'Iñaki, l'estudiant del matí.
Arriba una de les nits més màgiques de l'any. Foc, coques i cava donen la benvinguda a l'estiu i a la calor. Però, quin temps farà realment? Gemma Puig i Nèstor Gómez ens esvaeixen els dubtes.
Aprofitant l'arribada de l'estiu astronòmic, l'Enric Agud i l'Alberto Alcántara fan un cop d'ull als mapes estacionals, per veure quines perspectives meteorològiques hi han.
El 18 de juny fa un any de la gran riuada de la Garona a la Vall d'Aran. Francesc Mauri i Néstor Gómez comparen les fotografies aèries d'abans de la riuada i d'unes hores després en quatre punts de la vall. Una de les curiositats geomorfològiques més singulars va ser la recuperació de la llera primitiva a Arties.
El solstici d'estiu és el moment en què el sol arriba a la màxima alçada sobre l'horitzó. És temps de platja, de piscina i d'alta muntanya, però alerta amb el sol. Francesc Mauri i Néstor Gómez ens parlem dels perills d'un excés de sol i de les precaucions que cal prendre.
Al videoblog del temps recordem el 70è aniversari del desembarcament a Normandia i destaquem el paper transcendental que va jugar la meteorologia el Dia D.

Publicitat

publicitat

publicitat